Delikatessen bistro barBerg- och dalbana med tupp som topp i köket

Bistro med stjärnkvalité eller habil kvarterskrog för den som gillar fransk stämning? Besöket på Delikatessen bistro bar delar SvD Krogguiden i två läger.

Under strecket
Publicerad
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

När Delikatessen bistro bar slog upp portarna 2011 gjorde den sig snabbt känd som ett bra franskinspirerat ställe med vällagad bistromat i generösa portioner. Sedan ett drygt år finns ett nytt köksteam, med Michael Andersson från Esperanto och Robert Hallgren från Frantzén, på plats. Med bemanning från stjärnkrogar är våra förväntningar därefter.

Tyvärr skiljer sig upplevelserna vid våra olika besök åt vilket påverkar betyget. Lokalen i det som en gång var Maria Brandstation är sig lik sedan restaurangstarten för sex år sedan. Inredningen för tankarna till en parisisk bistro och en titt på menyn visar att här finns ambitioner.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons