Annons
X
Annons
X

Berget som räddar dig från jordens undergång

På fredag, den 21 december 2012, slutar mayaindianernas kalender. Ett faktum som fått många att frukta att jorden ska gå under. Tillhör du de oroade är detta resmålet något för dig: berget Rtanj i Serbien.

Av SvD
[object Object]
Turister som är rädda för jordens undergång när mayakalendern slutar på fredag valfärdar nu till berget Rantj i Serbien. Foto: TAMBURIX

Det 1 500 meter höga berget, som tillhör bergskedjan Karpaterna, har länge varit mytomspunnet.

Enligt en legend ska en trollkarl ha bott i ett slott på Rtanjs topp och vaktat en stor skatt. Men idag finns det inga spår efter trollkarlens slott. Däremot finns ruinerna efter ett litet kapell kvar på toppen. Kapellet ska ha byggts av en hustru till en lokal gruvarbetare, men förstördes med hjälp av dynamit när skattletare försökte hitta den dolda guldskatten i legenden.

En del tror att det pyramidsformade berget döljer en pyramid som utomjordingar lämnade kvar när de besökte jorden för tusentals år sedan. Den brittiska science fiction-författaren Arthur C Clarke ska
enligt tidningen Dagbladet ha kallat berget för världens centrum och hävdat att platsen har en särskild energi.

Annons
X

Om jorden går under när mayaindianernas kalender går ut den 21 december ska kraften från bergets inre rädda alla i bergets närhet, enligt sägner, något som fått folk att valfärda till platsen.

Om du också vill åka till det mystiska berget på fredag så finns det ett problem; hotellen är redan fullbokade.

– På en dag försökte 500 personer att boka rum här. De vill ta med sig hela släkten, säger Obrad Blecic, hotellchef i området till tidningen The Telegraph.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  BLOGG:
  Kommer tyskar invadera Sala på fredag?

  SVD

  Annons
  Annons
  X

  Turister som är rädda för jordens undergång när mayakalendern slutar på fredag valfärdar nu till berget Rantj i Serbien.

  Foto: TAMBURIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X