X
Annons
X

Bergbetagen

SARA MANNHEIMER roman­debuterade tidigare i våras –efter 20 år som glasblåsare och konstnär. Boken hette Reglerna och omf­amnades av kritiker. Nu vill hon få till ­lite mer regler kring sitt eget skrivande.

Sara Mannheimer inspireras av berg. När hon skrev sin debutroman Reglerna gick hon ofta upp på Fåfängan vid Södermalm i Stockholm.  ”Jag skulle vilja ägna mig mer åt skrivandet nu utan att vara så upptagen av skapandets rusiga tilstånd”, säger hon.
Sara Mannheimer inspireras av berg. När hon skrev sin debutroman Reglerna gick hon ofta upp på Fåfängan vid Södermalm i Stockholm. ”Jag skulle vilja ägna mig mer åt skrivandet nu utan att vara så upptagen av skapandets rusiga tilstånd”, säger hon. Foto: DAN HANSSON

Jag har haft vissa skapartillstånd, rus, som varit väldigt starka och som ofta ägt rum just på berg. Det har nog något med det sublima att göra. Högst uppe på ett berg kan upplevelsen av att man har kontakt med himmel och jord samtidigt vara överjordiskt stark. Jag var uppe en del både på Fåfängan och i Hammarbybacken när jag skrev Reglerna. Det var som en drift. Det är svårt att säga vad det gav rent faktiskt, mer än att jag skrev in den där meningen att hon sprang uppför och nedför berget.

Sara Mannheimer inspireras av berg. När hon skrev sin debutroman Reglerna gick hon ofta upp på Fåfängan vid Södermalm i Stockholm. ”Jag skulle vilja ägna mig mer åt skrivandet nu utan att vara så upptagen av skapandets rusiga tilstånd”, säger hon.

Foto: DAN HANSSON Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X