Annons

Bensinupproret samlas: ”Kommer ha gula västar”

Peder Blohm Bokenhielm säger att Bensinupproret inte står bakom de metoder som Gula västarna använt i Frankrike, men vill ändå visa missnöje genom sina västar.
Peder Blohm Bokenhielm säger att Bensinupproret inte står bakom de metoder som Gula västarna använt i Frankrike, men vill ändå visa missnöje genom sina västar. Foto: Anders Wiklund/TT och Andreas Bardell/Aftonbladet/TT

Under fredagen kommer Bensinupproret att anordna en demonstration i Stockholm, där man bland annat ska lämna en namninsamling till riksdagen.

– Många, bland andra jag, kommer att ha gula västar för att visa att gränsen är nådd, säger upprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Under strecket
Publicerad

Peder Blohm Bokenhielm, som sedan några veckor leder bensinupproret.

Foto: Privat Bild 1 av 1

Bensinupproret engagerar svenskarna, och gruppen på Facebook med samma namn har nu över 660 000 medlemmar. Några mindre manifestationer har anordnats i svenska städer – men den största demonstrationen hittills kommer att på fredag.

I demonstrationstillståndet framgår att det kommer att börja på Sergels torg i centrala Stockholm på fredagseftermiddagen. Senare kommer man marschera till Mynttorget där en demonstration ska lämna över en skrivelse till riksdagen.

Annons
Annons
Annons