Benny Andersson jagar fortfarande känslan

Efter snart 50 år och närmare 400 miljoner sålda skivor har han inte gett upp. Benny Andersson tillbringar fortfarande flera timmar varje dag i jakten på musik som ger rätt känsla. Nu kommer BAO:s julskiva ”Tomten har åkt hem”.

Under strecket
Publicerad
Annons

Rummet känns påfallande litet. Här finns plats för en flygel, ett skrivbord, några fåtöljer och ”musikmaskinen”, som består av en cockpitliknande synclavier från 1980-talet, en ny dator och ett takhögt rack med väggmonterad studioutrustning. Det är inte direkt trångt men på något sätt förväntar man sig att en man som skrivit världssuccéer som ”Dancing queen” och ”Super trouper”, och som har sålt fler än 380 miljoner skivor, ska ha ett lite större arbetsrum.

Här tillbringar Benny Andersson sin arbetstid. Här har han skrivit ”Kristina från Duvemåla” och BAO:s svensktoppshittar. Vid musikmaskinen skrev han den nya julskiva som gruppen släppte i dagarna och här arbetar han just nu med musiken till ”Hjälp sökes”, en musikal till vilken poeten Kristina Lugn författat manus, ABBA-kollegan Björn Ulvaeus skriver låttexter och som ska regisseras av Orionteaterns konstnärlige ledare Lars Rudolfsson.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons