Annons
X
Annons
X

Bengtsson vill ge Casall finalchans

Rolf-Göran Bengtsson startar båda sina topphästar Ninja och Casall i Göteborg Horse Show. Men han får bara rida en i världscupen – och har haft svårt att välja.

– Jag tror ändå det blir Casall, säger världsettan som kommer att rida för utsålt hus.

[object Object]
Rolf-Göran Bengtsson och Casall. Foto: MALIN HOELSTAD

Att välja mellan två av världens bästa hopphästar är ett angenämt problem. Lite som att singla slant. Nu blir strategin att låta 17-åriga Ninja La Silla inleda tävlingarna med första dagens största klass medan Casall La Silla får gå den mindre.

– Casall har börjat stort så mycket. Jag vill prova det här, förklarar Rolf-Göran Bengtsson.

Ninja får ta sig an lördagens Grand Prix.

Annons
X

Att få se Ninja och Casall på samma tävling är en särskild present till publiken i Göteborg. Rolf-Göran vill med detta tacka de svenska fansen för alla hyllningar. För egen del har han klippkort till Scandinavium, som firar sitt 35:e år som arrangör för världscupen.

– Jag tror inte jag varit här varje år, men inte långt ifrån. Jag har tappat räkningen, säger han.

Förra året i Göteborg och världscupen blev det fyra fel och 17:e plats med Ninja. Bengtsson slutade ändå fyra i Europaligan. I år sitter han som ligaledare ännu säkrare på en finalbiljett till Holland i april. Han lär ändå gå för fullt på söndag. Trots alla framgångar är han fortfarande hungrig.

– Det är alltid lika roligt att vinna och denna gång är det extra roligt om jag kan göra det på hemmaplan, säger Rolf-Göran.

I finalen räknar han med att rida Casall:

– Jag vill testa av honom lite mer under en lång final i flera dagar.

Mästerskap är långa och krävande. Casall har aldrig gjort ett mästerskap. Ninja har gått sex mästerskap, tagit OS-silver och EM-guld. OS i London kan bli hans sjunde. Men han är trots allt 17 år.

– Ett svårt val, tycker Bengtsson om valet av världscuphäst i Göteborg.

Sommarens val lär bli ännu svårare.

¨¨

Elisabet Hoff

Annons
Annons
X

Rolf-Göran Bengtsson och Casall.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X