Annons
X
Annons
X

Bengtsson börjar om från början i dag

Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson och Henrik von Eckermann har lämnat rivningarna och de spräckta medaljdrömmarna i laghoppningen bakom sig. Idag är siktet inställt på individuell medalj.

Av SvD

GRAFIK: SÅ GÅR HÄSTHOPPNINGEN TILL

Onsdagens individuella hoppning innehåller 35 ryttare, varav tre svenskar, som alla startar om från noll.

– I detta sammanhang är det skönt att börja om på noll, sade Bengtsson som var sist ut av svenskarna i måndagens laghoppning då chansen till medalj redan var borta.

– Jag hade redan börjat tänka på det här. Jag red väl kanske på 90–95 procent istället för 110, förklarade silvermedaljören från Peking-OS.

Annons
X

I Peking hade han Ninja La Silla som partner. I dag är det Casall som gäller. Den 12-årige hingsten har inte gjort något stort mästerskap tidigare trots att han förra året hoppade in över tre miljoner kronor.

– Detta blir det största han gjort. Så är det bara. Men det han gjort hittills har han gjort väldigt bra, säger Bengtsson med övertygelse.

Arenan i Greenwich Park är imponerande. Läktarna är skyhöga, rymmer 24 000 åskådare och har varit i det närmaste fullsatta varje dag. Men enligt Rolf-Göran Bengtsson påverkar det inte Casall.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Han har sett det mesta och reagerar sällan på det runt omkring.

  Rolf-Göran Bengtsson är rankad etta i världen för sjunde månaden i rad och ett av Sveriges absolut största guldhopp. Själv ser han ut att trivas i rollen, skrattar och svarar avspänt på medias alla frågor.

  – Man får bestämma hur mycket tryck det är för en själv. Jag gör mitt race så får vi se hur långt det räcker.

  När Bengtsson rider in på banan kommer blicken att vara svart och ansiktet beslutsamt.

  Är han inspirerad kommer han att ge Casall en extra växel. Som i Monte Carlo för ett år sedan då hingsten hoppade ensam dubbelnolla i och vann solklart över världseliten.

  MISSA INTE:
  Följ OS direkt med London live

  OS-guider:

  SvD

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X