Annons
X
Annons
X

Belöningar för två mord utfästa

En religiös ledare i Afghanistan har utfäst belöningar för två mord: de tänkta mordoffren är mannen som lät göra en antiislamisk Muhammed-film i USA och en tecknare i Frankrike.

Av AFP, TT

Motsvarande nästan två miljoner kronor utlovas till den som mördar den amerikansk-egyptiske man som lät göra filmen om profeten.

Motsvarande drygt 650 000 kronor utlovas för den tecknare som var inblandad när den franska satirtidningen Charlie Hebdo nyligen publicerade en satirteckning som skulle föreställa profeten.

Mir Faroq Husaini, enligt nyhetsbyrån AFP en aktad man i Herat i västra Afghanistan, står bakom belöningarna. Han säger sig vara redo att sälja sina fastigheter för att få fram pengarna. Han uppger själv att han utlyste belöningarna vid fredagsbönen i Herat.

Annons
X

En minister i Pakistan har tidigare utfäst en belöning för mord på filmmakaren.

På söndagen gick USA:s långvarigaste krig in på sitt tolfte år. Talibanerna passar på att håna sina motståndare för den pågående neddragningen i Afghanistan.

”Efter elva år av oupphörlig terror, tyranni, brott och barbari flyr de Afghanistan i sådan förnedring och skam att de knappt kan förklara sig”, meddelar islamiströrelsen.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Enligt de vanligaste sätten att räkna är Afghanistan USA:s långvarigaste krig, även om en del hävdar att Vietnamkriget i praktiken pågick längre.

  Stockholm TT-AFP

  Annons
  Annons
  X
  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X