Annons

Ex-kung medger: Fick barn med älskarinnan

Belgiens exkung Albert medger att han är far till en 51-årig kvinna som i många år har hävdat att hon är hans utomäktenskapliga dotter.
Belgiens exkung Albert medger att han är far till en 51-årig kvinna som i många år har hävdat att hon är hans utomäktenskapliga dotter. Foto: Frederic Sierakowski/AP/TT

Den förre belgiske kungen, Albert II, har tvingats krypa till korset och erkänna att den kvinna som i åratal har drivit ett faderskapsmål mot honom faktiskt är hans biologiska, utomäktenskapliga dotter.

Under strecket
Publicerad

BRYSSEL Resultaten från de dna-test som en belgisk domstol förra året tvingade Albert II att göra – med hot om skyhöga böter för varje dag som han fortsatte att vägra – kom i helgen. Den gamle regentens advokater valde då att förekomma mediejakten och sände ut en kommuniké:

”Hans majestät kung Albert II har fått kännedom om resultaten på dna-testen som han har gjort på begäran av appellationsdomstolen i Bryssel. De vetenskapliga slutsatserna pekar på att han är biologisk far till Madame Delphine Boël”, inleddes meddelandet.
Men om någon trodde att kung Albert II – han har kvar sin kungatitel även om han inte längre är regent – därmed skulle välkomna sin ”nya” dotter in i den kungliga familjevärmen, så trodde de fel.

Annons
Annons
Annons