Annons
X
Annons
X

Löfven om taxiresan: "Kunde planerats bättre"

SSU-ordförande Philip Botström tog taxi för 7 900 kronor från Sälen till Stockholm för att delta på ett möte med Socialdemokraternas verkställande utskott – men dök aldrig upp.

Nu bekräftas uppgifterna av hans pressekreterare Pavlos Cavelier Bizas:

– Det stämmer helt enkelt, säger han till SvD.

(uppdaterad)

Socialdemokratiska ungdomsförbundets ordförande Philip Botström tog taxi från Folk och Försvars rikskongress i Sälen till Stockholm för 7 900 kronor.

Efter Aftonbladets avslöjande försvarade SSU-basen resan med att han skulle delta i möte med Socialdemokraternas verkställande utskott tidigt på morgonen dagen efter.

I ett meddelande på Twitter säger han att ”Taxi var det säkraste och mest effektiva sättet för mig att färdas” och att SSU bekostade resan.

Annons
X

Nu skriver Aftonbladet att Botström aldrig deltog i VU-mötet, och hänvisar till flera anonyma källor i partiet.

Uppgifterna bekräftas till SvD av SSU:s pressekreterare Pavlos Cavelier Bizas:

– Det stämmer helt enkelt, och Philip Botström kommer att uppge skälet till varför, säger han.

SSU:s ordförande Philip Botström åkte taxi mellan Sälen och Stockholm för nästan 8 000 kronor. Foto: TT

På onsdagsförmiddagen bröt Botström tystnaden och förklarade det uteblivna mötet med att han lider av utmattningssyndrom.

– Skälet till att jag inte deltog är att jag sedan en tid tillbaka har haft både stress- och utmattningssymtom, vilket gjort att jag vissa morgnar inte har kommit upp ur sängen. Det var också skälet till att jag inte deltog i VU, säger han till Aftonbladet.

Botström uppger själv att han fått läkarhjälp sedan i höstas. Han meddelade samtidigt att ska betala taxiresan ur egen ficka och att han inte har några planer på att avgå.

– Jag kommer lägga all energi på att bli helt frisk och tänker sitta kvar, säger han.

Statsminister Stefan Löfven tycker att det är rätt att han väljer att betala för resan och tycker att det hela kunde ha planerats bättre.

– Han har sagt själv att det var fel att ta den här taxiresan och jag delar den uppfattningen. Man hade kunnat planera det där mycket bättre. Han säger att han tänker betala ur egen ficka, och det är rätt, säger statsminister Stefan Löfven om SSU-ordförandens taxiresa från Sälen

Stefan Löfven vill inte gå in i detalj på vad en ansvarsfull arbetsgivarlinje nu bör vara, eftersom det socialdemokratiska partiet inte har arbetsgivaransvar för ungdomsförbundet.

– Philip Botström är ordförande i SSU, han är själv faktiskt arbetsgivare i den organisationen. Men jag tycker det är viktigt att vi hjälps åt i arbetarrörelsen och ser till att alla människor ska kunna fara väl och ha företrädare som kan vara starka och företräda på ett bra sätt, säger Löfven,

Annons

SSU:s ordförande Philip Botström åkte taxi mellan Sälen och Stockholm för nästan 8 000 kronor.

Foto: TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X