Annons

”Beklagligt att facket skruvar upp tonläget”

Amelie Berg och Lise-Lotte Argulander.
Amelie Berg och Lise-Lotte Argulander. Foto: Ernst Henry Photography AB, Oskar Omne

Arbetet för en bättre arbetsmiljö fungerar oavsett fackligt engagemang. Det är inte så enkelt som att ge facken mer makt. Istället behövs ett oberoende stöd till de mindre företagen, skriver Amelie Berg, Svenskt Näringsliv, och Lise-Lotte Argulander, Företagarna, i en slutreplik.

Under strecket
Publicerad

Det är inte förvånande, men likväl beklagligt att IF Metall:s ordförande Marie Nilsson hellre skruvar upp tonläget i frågan om de fackliga regionala skyddsombuden än att bidra konstruktivt till utmaningen att säkerställa det arbetsplastnära och lokala arbetsmiljöarbetet (23/9). Inte minst när det gäller våra framtida arbetsplatser.

Svenskt Näringsliv och Företagarna vill givetvis ha ett bra och säkert arbetsmiljöarbete på alla arbetsplatser. Det är samtidigt viktigt att arbetsmiljöarbetet fungerar oavsett fackligt engagemang. Det är för detta vi söker en konstruktiv lösning, men det är inte så enkelt som att ge facken mer makt och möjligheter att trampa in på arbetsplatser där de inte representerar någon, känner till medarbetarna, arbetet eller arbetsplatsen.

Annons
Annons
Annons