X
Annons
X

Behrang Miri vill lyfta viktiga frågor

Med flytten av Tintin-böckerna ville Behrang Miri lyfta en av sina hjärtefrågor, men diskussionen blev en helt annan. Nu vill den schlageraktuelle mångsysslaren jobba för människors lika värde.

Det är svårt att inte dras med när Behrang Miri pratar. Han berättar passionerat om frågor som ligger honom nära. Men den senaste tiden har han främst blivit kopplad till Tintin och Kulturhuset i Stockholm. I september ville Behrang Miri som konstnärlig ledare för barn och unga flytta Tintin-böckerna från bibliotekets avdelning för yngre barn till den för äldre barn, ungdomar och vuxna. Han menade att Tintin-böckerna är fördomsfulla och skrivna ur ett kolonialt perspektiv. Själva flytten handlade om några meter men skapade veckor av rubriker.

– Man sade att Tintin kastats ut ur Kulturhuset men det var det aldrig tal om. Då debatten handlade om helt andra saker än det jag egentligen ville lyfta, att vi inte kan ta för givet att barn inte påverkas av stereotyper, tycker jag själv att flytten var fel tillvägagångssätt och fel metod, säger han och fortsätter:

Annons
X
Annons
X
Annons
X