Begåvat göteborgssound – men utan personlighet

Under strecket
Publicerad
Annons

Dark Tranquillity
Klubben, torsdag

3Dark Tranquillity är ett av banden som ligger bakom det berömda så kallade göteborgssoundet, det vill säga melodiös deathmetal. Men där konkurrenterna/polarna i In Flames har tagit klivet in i rampljuset och blivit en angelägenhet för de breda massorna, efter att ha snyggat till musiken, har Dark Tranquillity fortsatt med sin lite brutalare variant.
Det största problemet är att de befinner sig på ett musikaliskt mellanplan. De kör inte tillräckligt tralligt för att attrahera lika många som In Flames gör, och de kör inte tillräckligt tungt för att räknas in bland de brutalare banden.
Visst har Dark Tranquillitys musik kvaliteter, men det är lätt att gå vilse bland gitarrslingor och melodier om man inte hittar något konkret att klamra sig fast vid då och då.
Klubbens scen räckte knappt till för det sex man starka bandet. Fast de verkade klara sig bra ändå. De som verkade mest roade av att stå på scen var basisten Martin Henriksson och sångaren Mikael Stanne, en gång
sångare i ja, In Flames. De hoppade runt och kommunicerade med publiken, medan övriga bandmedlemmar mest verkade fördriva ännu en dag på jobbet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons