ÄlskarnaBefriande rakt om erotik som tröst

Saskia Vogel (född 1981) är verksam som skribent och översättare från svenska till engelska. ”Älskarna” är hennes debutroman.
Saskia Vogel (född 1981) är verksam som skribent och översättare från svenska till engelska. ”Älskarna” är hennes debutroman. Foto: Mondial

Hur blir man sexuellt fri utan att bli utnyttjad? I sin vemodiga debutroman skriver Saskia Vogels känsligt och sakligt om finna vägen ut ur ett klaustrofobiskt jag via erotiska utlevelser.

Publicerad
Annons

En ung kvinna kör över kullarna vid havet på USA:s västkust. Hon känner ekot av vibrationer från alla jordbävningar som skakat landskapet, hon litar inte på det. Hon heter Echo, som nymfen. Alldeles i romanens inledning försvinner hennes far under en utflykt med sin vuxna dotter till en grotta ute i havet. Halkar kanske, försvinner ur hennes blickfång så snabbt att hon inte hinner uppfatta vad som sker. Är borta bara.

Tysk-amerikanska Saskia Vogels vackert vemodiga debutroman ”Älskarna” etablerar sina förutsättningar: trots den välbeställda bekvämligheten i villaområdet invid havet i Los Angeles utkant är allt osäkert. En far som ska vara en konstant, både som destruktivt motstånd och som trygghetsklippan med varma starka händerna – kan glida i väg i vattnet som en alg, som en fjäder. Själva marken under fötterna kan skaka sönder. Så vad gör man?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons