Befriad falafel

Falafelbaren Kersh & Hedström, Hornsgatan 39
Falafelbaren Kersh & Hedström, Hornsgatan 39 Foto: STAFFAN LÖWSTEDT
Under strecket
Publicerad
Annons

Det bubblar och puttrar i kvarteren runt Mariatorget. På Hornsgatan har flera nytänkande lunch- och avhämtningsställen, gärna med prägel av eko och närodlat, slagit upp dörrarna det senaste året. Snabbmatställen som Kalf & Hansen, Falafelbaren och Love Food Café, med smakinfluenser från olika håll i världen, ger en kontinental känsla till kvarteret. Det äts och småsnackas längs med gatan, och uppstickarna utstrålar gemenskap. Några, som Primör och 8T8, kombinerar bra snabbmat med livsmedel och visar genom sin tillgängliga ”hälsogastronomi” att ekotrenden är här för att stanna.

Falafelbaren föddes med inspiration från välkända falafelställen i Paris Marais-kvarter. Och med devisen ”rädda falafeln från kebaben” krängs nyfriterade, frasiga falafel på löpande band, i bröd på tallrik eller i sallad.

Med tillbehör som hemmagjord grön chilisås, picklad mango och tahini som görs från grunden och utan en standardiserad vitlöks- eller röd sås i sikte, visar den ringlande kön att grundarna Nidal Kersh och Jenny Hedström var rätt i tiden. Allt är vegetariskt och även veganer hittar något på Falafelbaren.

Hanna Dunér

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons