Annons

Swedbank lurades att betala ut 4,3 miljoner

VIDEO | Swedbank, Ikano Bank, byggbolaget NCC och Sverigedemokraterna finns bland de drabbade i den jätteutredning om dataintrång och bedrägerier som nu lett till åtal. Ännu fler företag har drabbats, men hur många det egentligen rör sig om vill inte åklagarna avslöja.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Peter Ståhl, kammaråklagare, Peter Jonegård, tf chef Enheten för operativ cybersäkerhet och it-incidenthantering, och kammaråklagare Helena Ljunggren, under presskonferens på rättscentrum i Malmö som hålls i samband med att åtal väcks mot totalt åtta personer misstänkta för bland annat grova bedrägerier, grova dataintrång, grovt häleri, grovt penningtvättbrott och grov urkundsförfalskning. 

Foto: Emil Langvad/TT

Åtta personer åtalas för inblandning i grova dataintrång och omfattande bedrägerier på över 40 miljoner kronor. Arkivbild.

Foto: Lars Pehrson
Efter reklamen visas:
Mångmiljonhärva med dataintrång

– Det finns fler drabbade företag och myndigheter men åtalet omfattar dem som finns i stämningsansökan. Vi gjorde ett tidigt urval av de tydligaste fallen, säger Ljunggren som också hänvisar till att huvudmannen suttit häktad i ett år och att man inte ville att utredningen skulle dra ut för mycket på tiden.

Annons
Annons
Annons