Annons
Recension

Animal crossing: New leafBedårande värld som känns levande

FRAMKALLAR BEROENDE Med ett förtjusande karaktärsgalleri, kreativ frihet och tillfredsställande problemlösning blir ”Animal crossing: New leaf” nästan omöjligt att lägga ifrån sig.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Foto: NINTENDOBild 1 av 8
Foto: NINTENDOBild 2 av 8
Foto: NINTENDOBild 3 av 8
Foto: NINTENDOBild 4 av 8
Foto: NINTENDOBild 5 av 8
Foto: NINTENDOBild 6 av 8
Foto: NINTENDOBild 7 av 8
Foto: NINTENDOBild 8 av 8

Det har sällan varit så lätt att bli engagerad i en spelvärld som i ”Animal crossing: New leaf”. Spelserien är drygt tio år gammal, och har sakta utvecklats över Nintendos konsolgenerationer, från Gamecube till dagens 3DS. ”New leaf” innebär inte något direkt nyskapande, utan erbjuder istället en mer utmejslad, detaljerad och mer innehållsrik upplevelse.

I ”Animal crossing”-serien spelar man en människa som flyttar till ett litet samhälle, bebott av färggranna djur. Där bygger man och inreder sitt hem, umgås med grannarna, samlar snäckor eller frukt som man säljer, fångar insekter, fiskar eller gräver upp fossiler som man donerar till byns museum. Vanligtvis spelar man bara ännu en invånare, men i ”New leaf” blir man av en händelse byns borgmästare. Man kan inte vinna på något traditionellt sätt, och det finns inte heller några klara mål. Det är också poängen: man ska inte vinna, man ska rå om sin by, något som i ”New leaf” förstärks av borgmästarämbetet. Fler sysslor har tillkommit genom att man får vara borgmästare, som inför förordningar som invånarna ska rätta sig efter och konstruerar byggnader eller utsmyckningar i samhället.

Annons
Annons
Annons