Annons

Bättre utgångsläge andra gången för Clinton – men inte utan problem

Hillary Clintons chanser inför sitt andra försök att bli president är bättre än de var 2008 – inte minst eftersom hon inte väntas upprepa samma misstag. Men ett antal stora utmaningar väntar när paret Clinton nu försöker kämpa sig tillbaka in i Vita Huset.

Under strecket
Publicerad

**DES MOINES, IOWA. **Amerikanska nationella tv-kanaler, tidningar och nyhetssajter exploderade i politiska analyser, åsikter och utvärderingar av Hillary Clintons chanser att bli nästa president omedelbart efter att hon på söndagseftermiddagen meddelade att hon ställer upp.

Samtidigt kröp detaljer om hennes kampanjstart fram: Hillary Clinton inleder i Des Moines, Iowa, på tisdag med förhållandevis små träffar med företagare och ett möte på en skola i delstatshuvudstaden, rapporterade lokaltidningen Des Moines Register. På Twitter rivstartade hennes kampanjledning, bland annat med en bild på en familj som Hillary Clinton sades ha träffat under resan till Iowa mitt i den amerikanska mellanvästern. Texten lyder, ”Road Trip! Lastade bilen och körde mot Iowa. Träffade en kanonfamilj när vi stannade under eftermiddagen. Mer kommer”.

Annons
Annons
Annons