”Bättre tågtrafik behövs för hela Mälardalen”

Moderna regionaltåg är det snabbaste landtransportmedlet och vidgar området för det dagliga resandet, skriver Gunnar Davidsson.
Moderna regionaltåg är det snabbaste landtransportmedlet och vidgar området för det dagliga resandet, skriver Gunnar Davidsson. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Förutsättningarna för billiga kollektiv­resor mellan Stockholms län och grannlänen måste förbättras. Den på­tagliga barriären runt Stockholms län bör brytas ner, skriver Gunnar Davidsson, tidigare utvecklingschef vid Skånetrafiken.

Under strecket
Publicerad
Gunnar Davidsson

Gunnar Davidsson

Foto: Privat
Annons

Bostadspriserna och hushållens skuldsättning har varit ett av höstens stora debattämnen, och riksdagen är nu på väg att besluta om regler för amortering av lån och kanske begränsningar i ränteavdrag. Det är regler som kommer att gälla hela Sverige. Brist på bostäder och ökande priser drabbar flera platser i Sverige, men i första hand är det utvecklingen i Stockholms­regionen som får dessa drastiska effekter. Stockholms län har i årtionden ökat sin befolkning med 30 000–40 000 invånare per år. Det byggs mycket, men inte tillräckligt för att matcha befolknings­tillväxten. Så drivs priserna upp till allt högre ­nivåer.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons