Claes Arvidsson:Bättre snabbavveckla DÖ än kärnkraften

Claes Arvidsson
Energiförsörjningen ingår i det breda säkerhetsbegreppet och ska utformas utifrån ett säkerhetspolitiskt perspektiv. Alltså raka motsatsen till den politik som den rödgröna regeringen för, skriver Claes Arvidsson.
Energiförsörjningen ingår i det breda säkerhetsbegreppet och ska utformas utifrån ett säkerhetspolitiskt perspektiv. Alltså raka motsatsen till den politik som den rödgröna regeringen för, skriver Claes Arvidsson. Foto: Robert Henriksson / SvD / TT / TT NYHETSBYRÅN

Är du lönsam, lille vän? Det är den fråga som regeringen säger sig ställa till kärnkraftsindustrin – men utan att knysta om tillägget att i sådana fall ska vi ändra på det. Inför riksdagsvalet i höstas utlovade Åsa Romson en nedläggning i förtid av svensk kärnkraft. Det är ett löfte som Miljöpartiet håller. Som ett resultat av den rödgröna regeringens agerande kommer fyra aggregat att tas ur drift innan deras tekniska livslängd gått ut.

Publicerad
Annons

Miljöpartiet vill så gärna att vi ska snåla med resurserna, men det gäller inte kärnkraften där man i stället hyllar den motsatta principen genom den kapitalförstöring som en förtida avveckling innebär.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons