Bättre men utan känsla

Mercedes A-klass är numera bortåt fyra meter lång, har fått bättre innerutrymmen och faktiskt också något sänkt grundpris. Men trots stjärnan i fronten ger den inte särskilt mycket Mercedeskänsla även om farthållaren och regnsensorn fungerar utmärkt.

Under strecket
Publicerad
Priset, drygt 220 000 i provat utförande, är ett aber för Mercedes A170. Men den har blivit större och 
mindre stötig. Det finns dock rymligare, tystare och bekvämare bilar i prisklassen.

Priset, drygt 220 000 i provat utförande, är ett aber för Mercedes A170. Men den har blivit större och mindre stötig. Det finns dock rymligare, tystare och bekvämare bilar i prisklassen.

Annons

Det går att beställa den billigaste A-modellen utan specialpaket och extrautrustning för 168 900 kronor. Å andra sidan kan man köpa en med 140 hk motor och då är priset uppe i över 280 000. SvD Näringslivs provbil var en mellanmodell – femdörrars 170 Elegance med 85 kW/115 hk som Mercedshandlarna begär lite drygt 220 000 kronor för.
**
I en reklambroschyr säger** sig en försäljningschef vara glad över att ha fått igenom så låga priser. Det är ju kul att någon är glad åt den prisbilden. Men andra vet om att det är gott bilar som kostar mellan 170 000 och 300 000. De flesta är rymligare, tystare och bekvämare men de saknar förstås Mercedesstjärnan i nosen.

Senaste modellen är i alla händelser klart trevligare och bättre än föregångaren. Axelavståndet har ökat med 14,5 centimeter och det ger bilen en mindre stötig gång. Och den har också blivit klart rymligare för passagerarna när den vuxit 23 centimeter på längden. Nu kan man sitta ganska bekvämt även i baksätet

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons