Annons

Bättre än väntat för Deutsche Telekom

Den tyska telejätten Deutsche Telekom överträffade förväntningarna när den på torsdagen redovisade en nettovinst för andra kvartalet i år. Aktieägarna kunde också glädjas åt att bolaget tänker återuppta utdelningen för nästa verksamhetsår.

Under strecket
TT
Publicerad

Deutsche Telekom redovisar en nettovinst på 256 miljoner euro (2,4 miljarder kronor) för perioden april–juni, jämfört med en förlust på 2,08 miljarder euro motsvarande period i fjol.
Försäljningen steg med 4,7 procent till 13,6 miljarder euro. Det är främst internet- och mobilenheterna, T-Online och T-Mobile, som ligger bakom tillväxten.

Under sin nya vd Kai-Uwe Ricke har bolaget genomfört kostnadsbesparingar, sagt upp anställda och dragit ner investeringarna efter den expansion som för några år sedan höll på knäcka telejättens finanser.
Deutsche Telekom, som fortfarande är ett av Europas mest skuldtyngda företag, har minskat nettoskulden från 56,3 miljarder euro i slutet av mars till 53 miljarder euro i slutet av juni. Det innebär att bolaget har nått sitt skuldmål sex månader tidigare än planerat. Och det planerar att åter börja lämna utdelning.

Annons
Annons
Annons