VenezuelaToppdansare i Batsheva ger järnet i en osäker värld

Världsberömda Batsheva Dance Company är tillbaka i Stockholm. Nu med sitt senaste verk, ”Venezuela”, i koreografi av Ohad Naharin.
Världsberömda Batsheva Dance Company är tillbaka i Stockholm. Nu med sitt senaste verk, ”Venezuela”, i koreografi av Ohad Naharin. Foto: Ascaf Avraham

16 suveräna dansare intar Dansens hus i ”Venezuela”. Ohad Naharin och Batsheva Dance Company tecknar en tudelad, förgiftad värld där mötet kanske ändå är möjligt.

Under strecket
Publicerad
Batsheva Dance Company i ”Venezuela”.

Batsheva Dance Company i ”Venezuela”.

Foto: Ascaf Avraham
Annons

Tänk världen som ett dansgolv, där livets konfrontationer och dialoger, närhet, begär och dödligt våld ständigt pågår i en loop. Oavsett om perspektivet färgas av väst eller öst. Israels placering på kartan är onekligen en bra utgångspunkt för en koreograf som vill borra i det mänskliga varats villkor – genom såväl individens som gruppens kropp.

Intensiteten går att ta på när 16 suveräna dansare från Batsheva Dance Company intar Dansens hus i en koreografi som Ohad Naharin lurigt kallar ”Venezuela”. Men det handlar inte om landet som nu befinner sig i fritt fall, utan titeln är egentligen en lek med hebreiskans ”slut”.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons