Elefanten i rummet - han som är gift med henneBatras absoluta känsla för makten som fars

David Batras stand up ”Elefanten i rummet – han som är gift med henne” har premiär på Rival i Stockholm. Därefter ska showen turnera och även spelas på Globen den 17 mars 2018.
David Batras stand up ”Elefanten i rummet – han som är gift med henne” har premiär på Rival i Stockholm. Därefter ska showen turnera och även spelas på Globen den 17 mars 2018. Foto: Robert Eldrim

David Batra wallraffar bakom politikerkulisserna och berättar allt och mer om hur det är att vara gift med en AKB. Det är väldigt smart och kul.

Under strecket
Publicerad
Annons

Om en under-dog och en über-dog gifter sig, vad blir det då? Jo, en stand up-show. Om en komiker som alltid tagit alla hunsades parti blir ihop med en driftig politiker som en dag blir partiordföranden för Moderaterna – då blir den stora allmänheten väldigt intresserad av hur paret egentligen lever sin vardag. Går Hon omkring och övar sig på att hålla brandtal medan Han som en shakespearesk narr ger hennes undertexter existentiella frågeställningar och komplexa språklekar? Är det så, eller slösitter man mest bara framför tv:n och äter chips?

David Batra kan nu avslöja hur det går till bakom politikerkulisserna. Han höll under flera år på att skriva en text om hur det är att vara gift med en partichef – och så går Hon och avgår. Han får skriva om alltihop. Fast – en viss draghjälp har nog skeenden gett denna enmansshow som nu haft premiär och kommer att spelas landet runt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons