Båstads frälsare

Gruskungen från Mallorca, Rafael Nadal, har Swedish Open i Båstad som sin favoritturnering. Det tackar sponsorerna för. Stjärnan lockar både tennisentusiaster och det vackra partyfolket – två nyckelgrupper för Båstadtennisen på Bjärehalvön.

Under strecket
Publicerad
Annons

2005 års final i Synsam Swedish Open bjöd på en överraskande inledning. I strålande sol och inför ett fullsatt tennisstadion blev storfavoriten Rafael Nadal utspelad. Båstadpubliken var häpen. Och Tomas Berdych själv närmast chockad över sin egen tennis i första set. Men sedan gick det som det brukar gå. Rafael Nadal drev upp tempot och malde på med blytunga slag från baslinjen. Det räckte för att ta hem segern och bucklan.

Sponsorerna gnuggade händerna. Det här var tennisunderhållning helt i deras smak. Soligt, spännande och stjärnspäckat. Synsam, Sony Ericsson, SEB, Master Card, Carlsberg och alla de andra hade investerat drygt 20 miljoner kronor i turneringen och nu satt deras vip-kunder på läktarna och lät sig imponeras av tennisproffsens uppvisning. Om de inte satt i någon bar och sippade på en gin & tonic och njöt av partystaden Båstad.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons