Bästa vinvalet just nu

Vi är inne i en ny säsong och börjar allt mer lämna den lätta maten för mer grytor och andra fylliga rätter på höstens råvaror. SvD:s Mikael Mölstad tipsar om de bästa vinerna just nu.

Under strecket
Publicerad
Annons

1 / 6

El Castro de Valtuille 2011 - 119 kr, Bierzo, Spanien, 2736, rött stramt & nyansera
Spaniens nya favoritområde för de som gillar fylliga, balanserade viner med djup mörk frukt, citrus- och lakritstoner med stram avslutning.

Annons
Annons

2 / 6

Langhe Nebbiolo Pio Cesare 2010 - 139 kr, Piemonte, Italien, 7306, rött stramt & nyanserat
En variation på ett barolovin med rik skogsdoft och djup smak av svartvinbär, svamp och örtkryddor. Perfekt till en älgstek med svamp.

Annons
Annons

3 / 6

Summerton Organic Shiraz 2013 - 88 kr, South Australia, Australien, 6364, rött fruktigt & smakrikt
Ekologisk syrahvin i modern nya världen-stil med doft av kryddörter, mörkbärig fruktsmak och lång avslutning. Gott till örtgrillad lammfilé.

Annons
Annons

4 / 6

Vicar's Choice Barrel Fermented Chardonnay 2013 - 99 kr, Marlborough, Nya Zeeland, 2188, vitt fylligt & smakrikt
Trotjänare med rik fatjäst smörighet, kryddbittra äpplen, mandel och pigg syrlig eftersmak. Härligt till grillad kyckling med rotfrukter.

Annons
Annons

5 / 6

Forster Riesling QbA Trocken 2013 - 150 kr, Pfalz, Tyskland, 5478, vitt torrt friskt & fruktigt
Ett av toppvinerna från Reichsrat von Buhl mogna äpplen, citrus, mandelmassa, nötter och mineral. Gott till mandelbakad forell.

Annons
Annons

6 / 6

Cami Salié 2012 - 99 kr, Sud-Ouest, Frankrike, 5385, vitt torrt friskt & fruktigt
Smakrikt från Pyréneerna: druvorna petit manseng och gros manseng ger tropisk frukt, nougat och kryddbitter citrusolja med ekfat.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons