Annons

Bästa vinerna till höstmat

Färgstark, frisk och förtjusande. Hösten är här och medan dagarna bli allt kortare värmer vi oss med mustiga höstgrytor och smakrika viner. Här tipsar Mikael Mölstad om höstens favoriter.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

1 / 6

Santa Duc Les Vieilles Vignes 2016

Frankrike, Rhône
119 kr, nr 73018, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Fyllig sydfransos på främst druvan grenache: generöst mörkfruktig med örter, söta skogsbär och lakritstoner. Perfekt till kalvstek med gräddsås.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

2 / 6

Barbaresco Livio Pavese 2014

Italien, Piemonte
169 kr, nr 5337, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Mogen, bärig i klassisk stil med stram smak och härlig bittersyrligt avslut. Funkar fint till mustig höstgryta med rotfrukter och svamp.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

3 / 6

Cline Zinfandel 2016

USA, Kalifornien
99 kr, nr 22283, rött fruktigt & smakrik

Betyg: 5 av 6

Klassisk kalifornisk zinfandel med moderat alkohol och sötma. Rik skogsfrukt, bra syra med mjuka plommontoner. Bra till örtgrillade lammkotletter.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

4 / 6

Von Winning Riesling 2017

Tyskland, Pfalz
119 kr, nr 79393, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 6 av 6

Fräsch syrlig rieslingfrukt med gröna äpplen och toner av petroleum, citronskal och melon. Vad kan man mer begära? Smarrigt till alla slags skaldjur.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

5 / 6

Mont-Redon Réserve Blanc 2017

Frankrike, Rhône
110 kr, nr 2813, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 5 av 6

Familjeägda Mont-Redons vita vin på grenache blanc och viognier: aromatisk med äppeltoner, aprikos, och rik kryddsyrlig smak. Passar till matiga fiskgrytor.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

6 / 6

Bourgogne Les Ursulines Chardonnay 2016

Frankrike, Bourgogne
139 kr, nr 70131, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 5 av 6

Klassisk chardonnay från klassisk mark. Mogen karaktär med marsipantoner, äpplen, mineral och örtig citrus. Smakar fint till kycklinggryta med höstsvampar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons