Bästa vinerna till höstlig mat

Från lammstekens bästa vän till vinet som passar perfekt till höstens skaldjur. SvD:s vinskribent Mikael Mölstad bjuder smakrika viner som går hand i hand med hösten.

Under strecket
Publicerad
Annons

1 / 6

2015 Domaine du Pesquier Gigondas

nr 2836, 159 kr
Rhône, Frankrike, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Sydfranskt på främst grenache med en en del syrah. Rikt kryddsyrligt med mörka skogsbär och djup stram eftersmak. Perfekt till en lammstek med pumpakräm.

Annons
Annons

2 / 6

2012 Barbaresco

nr 5337, 169 kr
Piemonte, Italien, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Mogen barbaresco i klassisk stil med bärig frukt, skogstoner och härlig bittersyrlig stram avslutning. Smakar bäst till en mustig köttgryta med svamp och lök.

Annons
Annons

3 / 6

2015 Sonoma Hills Pinot Noir

nr 2863, 139 kr
Kalifornien, USA, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 5 av 6

I Kalifornien har de skaffat sig en egen stil på pinot noirviner: rika aromer med kryddfruktig smak och djup eftersmak. Passar fint till en kantarellrisotto.

Annons
Annons

4 / 6

2015 Côtes du Jura Chardonnay

nr 2327, 149 kr
Jura, Frankrike, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

Spännande chardonnay från lilla Jura: härligt rikt gammaldags frukt med feta äppeltoner och bitterkryddig smak. Smarrigt till smakrik kycklingryta med svamp.

Annons
Annons

5 / 6

2016 Loimer Lenz Riesling

nr 4350, 95 kr
Kamptal, Österrike, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Loimer bjuder alltid på elegans i modern stil. Mjuk aromatisk citrus- och äppeldoft, bra syra med bitterkryddig avslutning. Passar perfekt till höstens skaldjur.

Annons
Annons

6 / 6

2016 Saint Clair Pioneer Block 3

nr 3577, 149 kr
Marlborough, Nya Zeeland, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Nedtonad nya zeeländsk sauvignon blanc med fläder, svartavinbärsblad och bittersöt frukt med lång syrlig avslutning. Härligt till grillade havskräftor med aromsmör.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons