Annons

Bästa tipsen för en hållbar julhandel

Ofta kan det vara svårt att hålla igen på julshoppingen när man som konsument bombarderas med erbjudanden och reor. Arkivbild.
Ofta kan det vara svårt att hålla igen på julshoppingen när man som konsument bombarderas med erbjudanden och reor. Arkivbild. Foto: Fredrik Varfjell/NTB/TT

Det är många som ropar efter en förändring i våra konsumtionsvanor, speciellt under årets sista månad. Julhandeln har slagit rekord nästan varje december de senaste 20 åren och årets julhandel förväntas slå rekord igen enligt siffror från Handelns utredningsinstitut (HUI). Men hur julhandlar man hållbart?

Under strecket
TT
Publicerad

Att vår konsumtionstakt inte fungerar om vi ska vara i närheten att rädda klimatet är det många som vet, men samtidigt kan det vara svårt att stå emot som konsument när man bombarderas med personliga erbjudanden och reapriser. Föreningen Medveten Konsumtion jobbar aktivt med att lyfta frågor kring vår ohållbara konsumtion.

– Vi människor är vanedjur och vi gör saker slentrianmässigt. I dagsläget ligger ett stort ansvar på oss konsumenter att vända den här trenden. Det är därför vi och många andra organisationer är på beslutfattare för att det ska bli lättare för oss konsumenter att göra rätt och svårare att göra fel, säger Alexandra Davidsson, Generalsekreterare på Medveten Konsumtion.

Annons
Annons
Annons