Annons

Bästa sommarpraten, en grå Saab och EU:s hotade värden

Svenska värderingar behöver försvaras, skrev Anna Kinberg Batra och Andreas Norlén i en debattartikel i SvD på nationaldagen. Deras text hade flera poänger. Men ännu mer akut är att försvara europeiska värderingar, som utmanas runtom i Europa. I skymundan slipar EU på verktyg för att försvara rättsstatens principer. Att verka för att unionen ska vara en kraft som upprätthåller grundläggande demokratiska värden borde vara en prioritet för Sverige. Om detta skriver jag i dagens söndagskrönika.

I veckan offentliggjordes listan på årets sommarvärdar i P1 - en snart 60-årig radiotradition. Utöver att berätta om årets intressanta röster har vi sammanställt statistik över årets värdar, som bland annat visar att kultursektorn dominerar stort - och att det är fler som bor i San Francisco än i Göteborg...

I ett fängslande reportage i dagens kulturmagasin berättar Jonas Fröberg en annan historia om Sverige - med hjälp av författaren Maria Küchen och en grå Saab 96 från 1962.

Jag vill också tipsa särskilt om vår webb-tv Konstliv, där Clemens Poellinger och Erica Treijs på några minuter ger spännande inblickar i konstens värld - nu senast den folkkäre designern Stig Lindbergs verk och liv.

Trevlig läsning!

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons
Annons
Annons