Bästa programmet ska utkristalliseras

Fyra svenska tv-kanaler satsar på tv-priset Kristallen, en svensk motsvarighet till amerikanska Emmy. Bland årets nomineringar finns allt från Melodifestivalen, Fyra nyanser av brunt till Paradise Hotel och Parlamentet.

Under strecket
Publicerad
Annons

På torsdagen presenterade SVT, TV3, TV4 och Kanal 5 priset och de eventuella stridsyxor som funnits mellan de kommersiella kanalerna och public service var för tillfället nedgrävda. Stiftelsens ordförande Annie Wegelius konstaterade, liksom många av programcheferna, att priset äntligen blivit av för att alla i branschen känner och ständigt bytt stolar med varandra. Tidigare har det ”hela tiden skitit sig”, som Annie Wegelius uttryckte det.

Priserna delas ut under en gala som Sveriges Television direktsänder den 12 september. Året därpå tar TV4 hand galan och sedan följer TV3 och kanal5. De 14 kategorierna väljs ut av jury bestående av branschfolk eller tittare som ringer in och röstar.
Tobias Bringholm, nytillträdd programchef på TV4, har stora förväntningar på Kristallen, som ser ut som en 12 centimeter svart pinne av glas, men uppges lysa i massor av färger i dagsljus.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons