Annons
X
Annons
X

Bästa Ipad-apparna till resan

Kolla vädret, håll ordning på flygtiderna och hitta det billigaste hotellet. Det finns en uppsjö av smarta Ipad-appar som förenklar ditt resande. SvD har listat de 10 bästa.

Weather Channel: Packa en extra tröja eller inte? Gör väderresearch om ditt resmål. En användarvänlig väderapp med tusen funktioner: tiodygnsprognos, radarkartor, vädervarningar, anpassningsbara väderkartor… Tillbringa en halvtimme med Weather Channel och du är lika uppdaterad som en meteorolog. Gratis.

Lonely Planet: Glöm tummade pocketguider med kaffefläckar och inaktuell information – nu finns några av Lonely Planets reseguider också att ladda ner till Ipad via appen Ibooks. I de fem (fler är på gång) europeiska guideböckerna blandas tips på hotell och restauranger med historia och politik. Bra kartor som hjälper dig att hitta rätt. Kostnad: Ibooks är gratis, en guide kostar en knapp hundring.

Google Earth: Spana in hela planeten i detalj med Googles virtuella jordglob. Här kan du bokstavligen närgranska städerna och platserna som du planerar att resa till. Påstås vara den mest nedladdade gratisappen för Ipad. Kostnad: gratis.

Annons
X

Booking.com: Pålitlig bokningssajt med boenden över hela världen. Också billigare hotell och bed & breakfast finns listade på Booking.com. Ett plus för användarbetygen – att många gäster tyckt till om ett hotell känns tryggt. Om du är på resande fot kan du söka hotell som ligger i närheten av platsen du befinner dig på. Kostnad: gratis.

TripAdvisor: Vill du veta om hotellet verkligen är så bra som de påstår? Ta reda på vad andra tycker. På TripAdvisor kan du läsa tidigare resenärers omdömen och betyg om hotell, restauranger och sevärdheter. Ett säkert kort för att undvika obehagliga överraskningar. Kostnad: gratis.

Wikihood: Presenterar sevärdheterna på ditt resmål. Knappa in stället du ska åka till och du får en lista över turistattraktionerna. Främsta sevärdheterna listas högst. Plusversionen visar bland annat vad tidigare resenärer har varit intresserade av i området. Kostnad: gratis eller 49 kronor

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  National Geographic World Atlas: Tidningen som jobbar med världens bästa naturfotografer har en app för världskartor. Här finns bland annat högupplösta kartor, detaljer ner på landsnivå, platssökning med fler än sex miljoner platser och världens alla flaggor. Kartorna påminner om traditionella skolkartor - kan inte användas som vägkartor. Däremot inspirerar de till nya resor. Kostnad: 15 kronor.

  iTranslate: Språkproblem? Ladda ner ett översättningsprogram. Välj mellan olika språk och knappa in vad du vill ha översatt. Med en digital parlör lär du dig dessutom snabbt enkla fraser. Klarar över 50 språk. Plusvarianten översätter hela meningar. Kostnad: gratis eller 15 kr

  iCurrency: Kolla in den aktuella växlingskursen i realtid. Det finns en uppsjö valutaomvandlare, men iCurrency är ovanligt pedagogisk och lätt att använda. Skriv in valfritt belopp och du får det omräknade beloppet i dagsaktuell växelkurs. Hanterar över 150 valutor. Här kan du också se valutans historiska utveckling. Växlingskurserna uppdateras hela tiden. Kostnad: 7 kronor.

  Skype: Hitta ett trådlöst nätverk och ring hem – gratis. Skype är det bästa och billigaste sättet att kommunicera med familj, släkt och vänner som inte är med på resan. Ring gratis, eller för lokal taxa, över hela världen. Går bra att ringa till en vanlig telefon om mottagaren inte har Skype. Kostnad: gratis.

  ANNA WAHLGREN

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X