Annons
X
Annons
X

Bästa förmånerna – om de anställda får välja

Utbildning är den mest populära löneförmånen när svenska anställda får välja. Men om valet står mellan förmån och mer cash på kontot - då väljer man pengarna.

Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

Utveckling är en av de absolut viktigaste sakerna för anställda idag. Det visar undersökning på undersökning. När bemanningsföretaget Xtra ställer frågan till 1300 svenskar i olika yrken och branscher om viken den viktigaste löneförmånen är blir vidareutbildning det vanligaste svaret (31 procent).

Mest viktigt är det för högskoleutbildade där 42 procent tycker att kompetensutveckling är den bästa löneförmån de kan få. Bland de som gått grundskola var siffran 22 procent. Yngre tycker också att vidareutbildning är viktigare än äldre. För de över 60 år ligger siffran bara på 23 procent.

Näst viktigast anses möjlighet till fysisk aktivitet på arbetstid vara, vilket 15 procent har svarat. Personer i företagsledande ställning verkar inte skatta träning på arbetstid lika högt, endast 6 procent i den gruppen uppger fysisk aktivitet som den viktigaste förmånen.

Annons
X

Förmåner i all ära, men om man tvingas välja är det mer pengar på lönekontot som gäller. På frågan om vad man skulle välja en löneförmån eller höjd lön som motsvarar samma värde, då svarar hela 74 procent lönen.

Topplistan

De populäraste löneförmånerna

Vidareutbildning och kurser 31,3%

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  **Fysisk aktivitet på arbetstid ** 15,1%

  Företagshälsovård 8,3%

  **Sjukförsäkring ** 6,7%

  Tj
  **änstebil ** 6,3%

  **Mobiltelefon ** 5,6%

  **Julbord ** 1,7%

  Julgåva 1,2%

  **Vet inte ** 23,8%

  Undersökningen utfördes av Infact på uppdrag av bemanningsföretaget Xtra. 1 357 personer telefonintervjuades under oktober månad 2011.

  Annons
  Annons
  X
  Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X