X
Annons
X

Bästa buffématen

Lammstek, lax och sallad - när man gör mat till många ska det gå enkelt. Här är många recept som är perfekta till bröllop, nyår, kräftskiva, dop, student eller andra bufféer.

1/6

Fläderbål. Busenkelt, läskande och somrigt.

Foto: JUREK HOLZER
2/6

Smörgåsbakelse med räkröra.

Foto: JUREK HOLZER
3/6

Snabba minipizzor. Lättgjort och omtyckt till buffén.

Foto: JUREK HOLZER
4/6

Kryddsotade laxkuber. Fina munsbitar till festen.

Foto: JUREK HOLZER
5/6

Försommarpotatis. Enkel och god potatissallad till festen.

Foto: JUREK HOLZER
6/6
Foto: JUREK HOLZER

Fläderbål

Busenkelt, läskande och somrigt.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Fingermat med blomkålsterrin, pepparrotscréme och forellrom

Terrinen ska helst göras dagen innan då den håller ihop bättre och ska serveras kall.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Räkcocktail med grapefrukt och avokado

Bufférecept. Ska receptet ätas som huvudrätt måste mängderna ökas på.
Till receptet

Annons
X
Foto: JUREK HOLZER

Rosastekt kalvstek provencale med lavendel och rosmarin

Kalvsteken går bra att marinera och tillaga redan dagen innan. Den kan serveras såväl varm som kall på ett buffébord.
Till receptet

Foto: TASTELINE

Rosa lammstek

Ljuvligt mjäll och god stek. Receptet är för 20 personer på buffé.
Till receptet

Buffékyckling med kaprisvinägrett

Prisvärt, smakrikt kallskuret till festen! Du kan ersätta kapris med soltorkade tomater eller oliver. 10 port på buffé.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Grillad fläskfilé med bacon- och kaprisvinägrett

Lyxig fläskfilé med salt vinägrett - en höjdare! Receptet är till en buffé med 20 gäster.
Till receptet.

Saltbakad laxfilé i ugn med friterad persilja

Friterad persilja är gott till men kan uteslutas.
Till receptet

Ugnsbakade körsbärstomater i balsamicovinäger, timjan och vitlök

Här får tomaterna koka i sitt eget spad tillsammans med olivolja och vinäger. Det bli ännu godare om de får stå tills nästa dag.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Snabba minipizzor

Lättgjort och omtyckt till buffén.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Fläder- och limegravad salmalax

Bufférecept. Ska receptet ätas som huvudrätt måste mängderna ökas på.
Till receptet

Citrondoftande färsk grön sparris

Med rökt lax och rostade pinjenötter.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Inkokt lax med syrliga äpplen och pepparrot

Servera laxen i portionsglas. Det blir lättare att beräkna hur mycket som går åt och buffén ser lika fin ut till sista glaset.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Smörgåsbakelse med räkröra

Smörgåstårta är klassisk buffémat, men den ser inte alltid vacker ut när gästerna har tagit några bitar. Gör små bakelser.
Till receptet.

Cheesecake med räkor och lime. 8 bitar på buffé. Foto: LINNEA SWÄRD

Cheesecake med räkor och lime

Fräsch, vacker och förstås otroligt god! Ställ fram lite innan servering. 8 bitar på buffé.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Rostad småpotatis i ugn med gräslök och honung

Rostad potatis passar bra till både lax, kyckling och kalv. Potatisen är godast lätt ljummen.
Till receptet

Foto: TASTELINE

Försommarpotatis

Enkel och god potatissallad till festen. Receptet är till en buffé med 20 gäster.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Räk- och avokadosallad

Räksallad med avokadorelish. Läckert, fräscht och smakrikt. Balsamicoreduktionen kan också köpas färdig. Servera med friterat tunnbröd.
Läs hela receptet.

Smörgåstårta med sparris och gravad lax. Foto: LISA BJÖRNER

Smörgåstårta med sparris och gravad lax

En mild smörgåstårta i skira färger, perfekt till vårfesten. Även smörgåstårtor kan varieras efter säsong. Låt den gärna stå till sig i kylskåpet några timmar före servering.
Till receptet

Vintips: Leth Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken, 69 kr, Österrike, 4587.

Kryddsotade laxkuber. Fina munsbitar till festen. Foto: JUREK HOLZER

Kryddsotade laxkuber

Fina munsbitar till festen. Receptet är för en buffé med 20 personer.
Till receptet

Foto: MALIN HOELSTAD

Ljummen färskpotatissallad

Salladen kan göras på potatis som har blivit över från en tidigare måltid och serveras då rumstempererad men godast blir den med alldeles nykokt potatis. Och naturligtvis ska tomaterna inte vara kylskåpskalla utan rumstempererade.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Färskoströra med pumpafrön

Krämigt till bröd på buffén. Receptet är beräknat för en buffé på 20 personer.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Grön ärthummus med mynta och citron

Servera som dip eller sås. Garnera eventuellt med myntablad och ringla över lite olivolja.
Till receptet

Fest eller buffé. Här är 5 krämiga, maffiga och vackra smörgåstårtor. Foto: LINNEA SWÄRD

Vegetarisk smörgåstårta

När jag bjudit på smörgåstårtor har den här varianten faktiskt ofta blivit storfavorit, även hos inbitna köttälskare.
Till receptet

Buffébröd

Enkla örtsnäckor med basilika och oregano.
Till receptetbuffebrod

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Trefärgat brytbröd

Ju mer du leker med brödet, desto vackrare blir det på bordet. Här är det färgat med dill och spenat samt har fått tjusiga taggar.
Till receptet

Buffebröd: Fikon och makadamiagifflar

ca 24 små gifflar.
Till receptet

Spröda tartletter med ricotta, fetaost och soltorkade tomater

Filodeg är tunna blad av vetemjöl och vatten. Kan ersättas med vårrulledeg. Finns i välsorterade mataffärer, oftast i frysdisken.
Till receptet

Vit chokladmousse i kopp med hallonmylta och rosenblad

10-12 portioner. Tillagningstid 1,5 timme, varav 1 timme i kylskåp för att stelna.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Ljuvligt rosa petit chou-tårta

Små söta petit choux-bullar i pyramid - perfekt alternativ till bröllopstårta.

Förbered hallonmoussen dagen innan, den ska vila i kylen över natten. De ofyllda bakverken kan frysas.
Till receptet

Foto: KATJA KRISTOFERSON

Mockatårta till många

En mastig tårta med oemotståndlig kaffesmak. Den kan göras helt klar i förväg och blir inte sämre av att frysas.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Bär och chokladkolatårta

Gör först botten och sedan chokladkolakrämen när kakan gräddas. Tårtan är också god med vaniljkräm.
Till receptet

Hallonmoussetårta på chokladbrowniebotten

En underbart frisk och god tårta. En helt otrolig kombination i mellan den söta brownien och den syrliga hallonmoussen!
Till receptet

Vårfin buffémat. Lime- och kokostårta för 8 till 10 personer. Foto: MALIN HOELSTAD

Lime- och kokostårta

8–10 bitar. Vi har gjort en stor tårta på bilden men det här receptet räcker till 8–10 bitar. Dubbla receptet om du vill göra en extra hög tårta som på bilden. Då räcker tårtan till betydligt fler. Kokosflagor finns i välsorterade butiker eller vissa hälsokostaffärer.
Till receptet

Läs även

Annons
X
Annons
X

Fläderbål. Busenkelt, läskande och somrigt.

Foto: JUREK HOLZER Bild 1 av 39

Smörgåsbakelse med räkröra.

Foto: JUREK HOLZER Bild 2 av 39

Snabba minipizzor. Lättgjort och omtyckt till buffén.

Foto: JUREK HOLZER Bild 3 av 39

Kryddsotade laxkuber. Fina munsbitar till festen.

Foto: JUREK HOLZER Bild 4 av 39

Försommarpotatis. Enkel och god potatissallad till festen.

Foto: JUREK HOLZER Bild 5 av 39
Foto: JUREK HOLZER Bild 6 av 39
Foto: JUREK HOLZER Bild 7 av 39
Foto: JUREK HOLZER Bild 8 av 39
Foto: JUREK HOLZER Bild 9 av 39
Foto: TASTELINE Bild 10 av 39
Bild 11 av 39
Foto: JUREK HOLZER Bild 12 av 39
Bild 13 av 39
Bild 14 av 39
Foto: JUREK HOLZER Bild 15 av 39
Foto: JUREK HOLZER Bild 16 av 39
Bild 17 av 39
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 18 av 39
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 19 av 39

Cheesecake med räkor och lime. 8 bitar på buffé.

Foto: LINNEA SWÄRD Bild 20 av 39
Foto: JUREK HOLZER Bild 21 av 39
Foto: TASTELINE Bild 22 av 39
Foto: JUREK HOLZER Bild 23 av 39

Smörgåstårta med sparris och gravad lax.

Foto: LISA BJÖRNER Bild 24 av 39

Kryddsotade laxkuber. Fina munsbitar till festen.

Foto: JUREK HOLZER Bild 25 av 39
Foto: MALIN HOELSTAD Bild 26 av 39
Foto: JUREK HOLZER Bild 27 av 39
Foto: TASTELINE Bild 28 av 39

Fest eller buffé. Här är 5 krämiga, maffiga och vackra smörgåstårtor.

Foto: LINNEA SWÄRD Bild 29 av 39
Bild 30 av 39
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 31 av 39
Bild 32 av 39
Bild 33 av 39
Bild 34 av 39
Foto: JUREK HOLZER Bild 35 av 39
Foto: KATJA KRISTOFERSON Bild 36 av 39
Foto: JUREK HOLZER Bild 37 av 39
Bild 38 av 39

Vårfin buffémat. Lime- och kokostårta för 8 till 10 personer.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 39 av 39
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X