Recension

Orangeriet bar och caféBäst för drinkar och dessert

Sjöutsikt, en servering som känns mer som ute än inne och trångt mellan borden. Orangeriet på Norr Mälarstrand är mer en plats för förfesten än den stora matupplevelsen.

Under strecket
Publicerad
Vattenhål
Med Riddarfjärden som närmsta granne har Orangeriet det bästa läget på Norr Mälarstrand. Ta en cocktail med någon som du tycker om samtidigt som du njuter av försommarens första dagar.   
Norr Mälarstrand Kajplats 464

Vattenhål Med Riddarfjärden som närmsta granne har Orangeriet det bästa läget på Norr Mälarstrand. Ta en cocktail med någon som du tycker om samtidigt som du njuter av försommarens första dagar. Norr Mälarstrand Kajplats 464

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF
Hit går man mer för drinkarna och minglet än för maten.

Hit går man mer för drinkarna och minglet än för maten.

Foto: LINUS SUNDAHL-DJERF
Annons

Att ha trevligt är inte fel, och förutsättningarna är goda för att man får det på Orangeriet bar och café. Här möts man för en drink och något lätt att äta, spanar lite på de andra gästerna och på alla som flanerar förbi restaurangen. Orangeriet är en av Grupp F12:s tre krogar intill varandra på Norr Mälarstrand. På Trattorian äter man italienskt i skapad rustik miljö, Pontonen är rätt val för den som värderar mat och barmiljö lika högt - och Orangeriet signalerar fest.

Borden är låga, och man stöter emot bordsskivan med knäna när man lutar sig fram. Har man inte redan förstått det av den något snacksbetonade menyn så blir det uppenbart att det passar bättre här att luta sig tillbaka och avnjuta någon av menyns cocktails än att äta en trerätters. Kanske Chaplin eller Marley – två champagnecocktails där den första drar lite åt Bellini med sin aprikosbrandy och söta inledning och strama eftersmak och den andra är en mild mix där varken smaken av ananas eller maraschino dominerar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons