Bärselar börda för Babybjörn

Babyprodukttillverkaren Babybjörn återkallar bärselar med felaktigt spänne. Selen av typen ”active” har sålts i 160 000 exemplar världen över. Företaget drar tillbaka selen från återförsäljaren och lovar att rätta till felet för kunder som köpt den.

Under strecket
Publicerad
Annons

– Vi har inte råd att sälja produkter som inte håller måttet. Det viktiga är inte vad det här kostar oss, utan det är att se till att kunderna blir nöjda, säger Björn Jakobson, vd och grundare på Babybjörn.

Vad kostar det bolaget?
– Det har jag ingen aning om ännu. Det gäller bara en specifik modell och det är inte svårt att åtgärda problemet. Vi har inga ekonomiska svårigheter med det.
Felet har upptäckts efter ett antal reklamationer, där axelbandet har glidit ur spännet. Dock har inga olyckor rapporterats.
Det amerikanska konsumentverket, US Consumer Product Safety Commission, uppmanar konsumenter att sluta använda selen och kontakta återförsäljaren för reparation. Runt 49 000 selar har sålts i USA och ungefär 5 000 selar finns hos butikerna.
– De osålda är lättast att ta hand om, säger företagets pressansvariga Annika Sander, som arbetar för fullt med att sprida information till kunder och återförsälj-are.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons