X
Annons
X

Bärplockare får bråkdel av pengarna

Hundratals bärplockare bussades i går hem till Bulgarien efter att de slagit läger mitt i centrala Stockholm. SvD:s kartläggning visar att de jobbar utan avtal och får en bråkdel av vad bären säljs för i frysdisken.

Under gårdagen samsades ett 150-tal bulgariska bärplockare med solbadarna i Humlegården i centrala Stockholm, efter att de kommit med chartrade bussar från kommunerna i norr och slagit läger ett stenkast från Bulgariens ambassad.

Många var trötta och hungriga efter veckor av fruktlöst bärplockande. De flesta ville ingenting hellre än att åka hem. 32-årige Asko kom med en buss från Ovanåkers kommun.

Bulgariska bärplockare strömmade mer eller mindre in i Humlegården under eftermiddagen, och möttes av ett stort medieuppbåd. Den bulgariska ambassadören kom till platsen med nyheter för de strandade bärplockarna.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 1 av 3

Lili, Anatony och Leshle är några av hundratals bulgarer som strandat i Humlegården i Stockholm. – Vi vill bara hem nu, säger de.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 2 av 3

Bulgariska bärplockare strömmade mer eller mindre in i Humlegården under eftermiddagen, och möttes av ett stort medieuppbåd. Den bulgariska ambassadören kom till platsen med nyheter för de strandade bärplockarna. På bild Svetlan Stoev, ambassadören som kom ut för att prata med bärplockarna.

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 3 av 3
Annons
X
Annons
X
Annons
X