Britta Persson samt Lisen och Emma Adbåge utanför huset från slutet av 1800-talet där Lisen bor och har sin ateljé.
Britta Persson samt Lisen och Emma Adbåge utanför huset från slutet av 1800-talet där Lisen bor och har sin ateljé. Foto: Simon Rehnström

Barnens supergrupp siktar rakt mot hjärtat

Som ett James & Karin för 2020-talet. Eller ett Doktor Kosmos för barn. Det är resultatet när barnboksgiganterna Lisen och Emma Adbåge slår sig ihop med sångerskan Britta Persson och boken ”Folk – dikt och toner om personer”.

Publicerad

Kanske är det brutala kontrasten mot Stockholms bullriga gator och svettiga tågkaos som gör det, men det känns plötsligt som att befinna sig i en idylliskt broderad bonad. Vi åker genom östgötaslättens gulnade sensommarfält i ett för trakten överraskande böljande landskap, upphämtade vid Mjölbys tågstation av illustratören och författaren Emma Adbåge. Här bor tvillingsystern Lisen Adbåge, som liksom Emma är illustratör och författare, tillsammans med sambon Jonas, whippeten Ada och den franska bulldoggen Ulla.

– Jag vet inte vad det är, men det liksom öppnar sig i bröstet när man ser de här slätterna, säger Emma och berättar att hon precis är på väg att flytta tillbaka hit, till sina rötter.