Annons

Barnarbete i chokladindustrin

Chokladen i ditt påskägg kan komma från odlingar där barn arbetar under tvång bland livsfarliga kemikalier. Trots att de svenska chokladjättarna känt till problemen i flera år kan de inte garantera bra arbetsförhållanden i kakaoproduktionen.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Fredrik Eger äter tillsammans med resten av svenska folket 63500 ton choklad per år. Han försöker vara medveten om hur kakaon produceras. ”Ja, jag bryr mig om varifrån alla typer av produkter kommer,” säger han.
Fredrik Eger äter tillsammans med resten av svenska folket 63500 ton choklad per år. Han försöker vara medveten om hur kakaon produceras. ”Ja, jag bryr mig om varifrån alla typer av produkter kommer,” säger han. Foto: CATA PORTIN

Uppgifterna kommer från en ny rapport från organisationen Swedwatch som SvD har tagit del av.

Fredrik Eger äter tillsammans med resten av svenska folket 63500 ton choklad per år. Han försöker vara medveten om hur kakaon produceras. ”Ja, jag bryr mig om varifrån alla typer av produkter kommer,” säger han.

Foto: CATA PORTIN Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons