Annons

Barn utan skor dör i vinterkylan i Idlib

På flykt undan striderna i Idlib. Flyktingarna samlas framför allt vid gränsen till Turkiet, där de inte släpps in. Men det är där hjälpen till de nödställda kommer in.
På flykt undan striderna i Idlib. Flyktingarna samlas framför allt vid gränsen till Turkiet, där de inte släpps in. Men det är där hjälpen till de nödställda kommer in. Foto: AP

Barn rapporteras ha frusit ihjäl i Idlibprovinsen, där 832 000 människor är på flykt. Den humanitära hjälpen räcker inte till på långa vägar. Samtidigt fortsätter striderna, men de blir alltmer kostsamma för regimen.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Snö över ett flyktingläger i syriska Idlib. De iskalla nätterna har lett till att flera små barn har frusit ihjäl, enligt Rädda barnens samarbetspartners i Idlib.

Foto: GMU, Rädda barnen

Flyktingar är på väg till den turkiska gränsen där de inte släpps in.

Foto: AP

Flyktingar på väg till den turkiska gränsen.

Foto: AP

Flyktingarna saknar allting. Många tvingas sova under bar himmel.

Foto: AP

Det är vinter i Idlib. Det betyder att det är kallt, blött och ofta minusgrader på nätterna. De senaste dagarna har det också kommit snö. Det gläder många.

– Barn är barn, de är glada över snön, men på nätterna fryser de. De är tvungna att sova med alla kläder på sig, säger Rädda barnens Joelle Bassoul, som från Beirut har konstant kontakt med hjälparbetare inne i Idlib.

Annons
Annons
Annons