Annons

Barn som skolkar gör ibland helt rätt

Det finns elever som räddar sig själva och sitt liv genom att skolka, och ta sig ifrån mobbare. Om vuxna inte lyssnar till de utsatta barnen ska de tänka på sin hälsa först och främst och inte gå till skolan. Därför är skolk i betyget fel verktyg, skriver bloggaren och liberaldemokraten Torbjörn Jerlerup.

Under strecket
Publicerad

Skolk ska skrivas in i terminsbetygen (men inte i skolbetygen) skriver SvD i dag. Folkpartiets partiledare Jan Björklund har varit drivande i att arbeta fram lagen. Problemet med detta beslut är att det kommer att drabba de mest utsatta i skolan idag, det vill säga de som mobbas. Det kommer även att drabba de som är extremt studiemotiverade men som tröttnat på skolan eftersom den inte ger nån utmaning.

När jag gick i skolan för 25 år sen skolkade jag. Jag hade två anledningar till det. Dels var jag utanför och tidvis mobbad. Det gjorde att jag gärna sökte mig bort från skolmiljön. Dels var inte skolan någon utmaning för mig. jag gick ner till biblioteken i Helsingborg och Höganäs och läste istället, för att få den kunskap och frid skolan inte kunde erbjuda.

Annons
Annons
Annons