Recension

Barbie in the 12 Dancing PrincessesBarbie in the 12 Dancing Princesses

Under strecket
Publicerad
Annons

Det blir lätt lite märkligt när Barbie är huvudkaraktären i ett spel. Hennes enda egenskap är egentligen att hon är kvinna – yrke, kompisar och hobbies är utbytbara. Det är inte ens säkert att hon är blond.
The Barbie diaries: High school mystery har svårast med att hitta en bra ton. I de enkla spelmomenten är Barbie en käck förskolefröken som säger åt en vart man ska gå och vem man ska prata med, för att sen i dialoger och intrignystande förvandlas till Veronica Mars, om än i en lite mer beskedlig version.
Barbie in the 12 Dancing Princesses dras inte med lika stora problem, det är mer välgjort och har betydligt längre speltid. Skolvärlden är utbytt mot en glittrande sagovärld. Men även här skiftar förväntningarna på spelaren hela
tiden, från att man ska bemästra hopp mellan roterande plattformar till att man inte kan klicka sig förbi de flåsiga instruktioner som upprepas vid varje möte med någon av de tolv prinsessorna. Det blir helt enkelt svårt att förstå vem de här spelen är gjorda för.

Annons
Annons
Annons