Bärbart höjer kraven på säkerhet

Franska hårddisktillverkaren Lacie har specialiserat sig på extern lagring. Men konkurrensen är hård, framför allt från Asien. Trots det sker en del av produktionen just där.

Under strecket
Publicerad
Raphaël Roudet, Norden-vd för franska hårddisktillverkaren Lacie, har två förklaringar till att framtiden för extern lagring går mot mindre storlekar med större 
lagringskapacitet. Han kallar det ”upstream” och downstream”.

Raphaël Roudet, Norden-vd för franska hårddisktillverkaren Lacie, har två förklaringar till att framtiden för extern lagring går mot mindre storlekar med större lagringskapacitet. Han kallar det ”upstream” och downstream”.

Annons

- Vi är bra på lagring. Den marknaden växer tillräckligt snabbt och är tillräckligt stor för att vi ska kunna vidareutveckla oss. Vi är mindre än konkurrenterna men vi springer fortare, säger Raphaël Roudet, företagets vd i Norden.
**
Lacie har specialiserat** sig inom extern lagring. Största hotet kommer från den växande asiatiska marknaden.

– För att kunna slå mot den asiatiska marknaden måste vi hitta en lösning som är billigare och som har någonting annat. För att utmärka oss mot Asien har vi design av Porsche och det utan merkostnad för konsumenten, säger Raphaël Roudet.
På grund av de billigare produktionskostnaderna har företaget lagt en del av produktionen i Asien. Dock har kärnan stannat kvar i Frankrike.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons