Barbariskt hundplågeri i Peru

Under strecket
Publicerad
Annons

Med bestörtning läser jagom hur man i utbildningssyfte inom militären i Peru gör sig skyldig till ett barbariskt, groteskt och obegripligt djurplågeri av hundar. Antar att hunden även i Peru kan ses som ”människans bästa vän” i den meningen att den sedan årtusenden förekommer som sällskapsdjur och för viktiga uppgifter som brukshund i människans tjänst.
I samband med utbildning av tappra soldater vill man ju tro att det även finns någon form av etisk-moralisk fostran. En modig soldat kan väl knappast utveckla känsla för etik, ansvar och självkänsla genom att tränas att gå till attack mot och hugga sönder ett fastbundet värnlöst sällskapsdjur? Jag kan förstå att man inom Perus representation i Sverige inte har någon direkt anknytning till de beskrivna företeelserna. Jag är väl medveten om att övergrepp mot människor och andra levande varelser förekommer överallt i världen.
Men jag hoppas ändå att till de ansvariga kunna förmedla en civiliserad världs reaktioner i hopp om att en form av brutalt
djurplågeri kunde upphöra. Det som har förmedlats oss från Peru, har redan startat en kraftig reaktion internationellt bland personer engagerade i djurskydd och bland vanliga människor.

Krister Boman

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons