Annons
X
Annons
X

Barack Obama släkt med både Bush och Cheney

Utåt sett har den demokratiska presidentkandidaten Barack Obama och vice-presidenten och republikanen Dick Cheney inte så mycket gemensamt. Men nu har Cheneys fru Lynne avslöjat att Obama och hennes make är släkt. Och redan förra månaden avslöjade tidningen Chicago Sun-Times att den demokratiska presidentkandidaten har släktband med president George W Bush.

Den demokratiska presidentkandidaten Barack Obama pratar ofta om sin bakgrund - mamman kom från Kansas, pappa från Kenya. Men en del av släktträdet lämnar han ute, rapporterar flera amerikanska medier. Obama är nämligen också släkt med den republikanska vice-presidenten Dick Cheney - de är avlägsna släktningar, avslöjade i går Cheneys frun Lynne under en intervju.

Det var i samband med att hon skrev sina memoarer som upptäckten gjordes. Men några släktmiddagar träffas de knappast på - den gemensamma förfadern levde på 1600-talet.

– Om man går tillbaka åtta generationer så har de en gemensam förfader, berättade Lynne Cheney under intervjun och fortsatte:

Annons
X

– Det här är en så fantastisk amerikansk historia, att en förfader kan vara ansvarig för två liv som är så olika som Dicks och Barack Obamas.

Enligt en talesperson för Lynne Cheney härstammar både från Mareen och Susannah Duvall som levde på 1600-talet.

Och det här är inte första gången det avslöjas att Barack Obama har familjeband rakt in i hjärtat av det republikanska partiet. I början av september skrev tidningen Chicago Sun-Times en artikel om det smått otroliga släktskapet mellan Obama och president George W Bush.

Visst, det är avlägset, skriver tidningen, men trots allt: Bush och Obama är släkt i elfte ledet. Där heter de gemensamma förfäderna Samuel Hinckley och Sarah Soole Hinckley, ett gift par på 1600-talet.

Dessutom är Dick Cheney och George W Bush släkt genom en annan gemensam förfader - men den historien utvecklar inte Chicago Sun-Times.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X