Bara två partier vill tillåta nedladdning av musik

Förbudet mot att ladda ner musik från internet rycker allt närmare. När motionstiden gått ut står det klart att bara två av sju partier är mot lagförslaget, efter att kd gjort en helomvändning.

Under strecket
Publicerad
Annons

På onsdagseftermiddagen gick tiden ut för oppositionspartierna att lämna motioner om regeringens förslag på ändringar av upphovsrättslagen, som tagits fram tillsammans med vänsterpartiet. Lagen ska bland annat göra det olagligt att ladda ner musik som lagts upp utan tillstånd på internet.
Centerpartiet gör i sin motion klart att de kommer att rösta mot regeringens proposition, eftersom de tycker att det är orimligt att kriminalisera hundratusentals ungdomar.
Miljöpartiet – som i den här frågan inte samarbetar med s och v – kräver i sin motion att de EU-direktiv och FN-fördrag som ligger till grund för den nya lagstiftningen ska omförhandlas, annars kommer också de att rösta nej.

Folkpartiet och moderaterna är däremot för ett förbud mot att ladda ner filer som lagts ut utan tillåtelse. Det är också kristdemokraterna, trots att deras taleskvinna i frågan Yvonne Andersson i en SvD-intervju tidigare sagt sig vara mot en kriminalisering.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons