”Bara mer av samma tandlöshet”

Verkligheten för arbetskraftinvandrarna blir inte sällan extrema arbetstider, minimala löner och i övrigt usla villkor, skriver Ella Niia, Hotell- och Restaurangfacket som på onsdag inleder en ny granskning av arbetsgivare som ansökt om invandrad arbetskraft.
Verkligheten för arbetskraftinvandrarna blir inte sällan extrema arbetstider, minimala löner och i övrigt usla villkor, skriver Ella Niia, Hotell- och Restaurangfacket som på onsdag inleder en ny granskning av arbetsgivare som ansökt om invandrad arbetskraft. Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX

Lagen om arbetskraftsinvandring måste skrivas om. Oproportionerligt mycket makt över den enskilda individen ligger i arbetsgivarens händer. De nya, skärpta reglerna räcker inte, skriver Hotell- och restaurangfackets ordförande Ella Niia.

Publicerad
Annons

Lagstiftningen kring migrerad arbetskraft har lett till en skojarmarknad som utnyttjar fattiga arbetssökanden från hela världen. Allt fler hemlösa är människor från övriga världen som kommit hit för att söka jobb eller lockats hit till jobb som visade sig inte finnas. I Klara kyrka sover hemlösa arbetssökande varje natt denna vinter. Det är mot den bakgrunden beklämmande att läsa Företagarnas och Svenskt Näringslivs inlägg (25/1) där små regelförändringar hos Migrationsverket kallas stoppregler som äventyrar svenskt småföretagande.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons