Annons

Maria Ludvigsson:Bara Fi och SD vinnare i Stockholm

Det har talats mycket om att nazister från Svenska motståndsrörelsen trängde sig in i minst fyra vallokaler i Stockholm och slängde ut papperslappar, skrek slagord, filmade och var hotfulla. ”Fruktansvärt, Ett hot mot demokratin”, sade Stefan Löfven.
Det har talats mycket om att nazister från Svenska motståndsrörelsen trängde sig in i minst fyra vallokaler i Stockholm och slängde ut papperslappar, skrek slagord, filmade och var hotfulla. ”Fruktansvärt, Ett hot mot demokratin”, sade Stefan Löfven. Foto: JESSICA GOW/TT
Under strecket
Publicerad

**Den svenska landstingskartan **är helröd, med ett enda undantag. Stockholms läns landsting kommer även fortsättningsvis att ledas av Alliansen, om än med SD som vågmästare. I Stockholms stad ser det annorlunda ut, och det är framför allt Moderaterna som tappat stort. 10 mandat har man backat.

Mandatvinnare är SD (+6), Fi (+3) och V (+2), men MP som skrutits upp som förväntad vinnare i huvudstaden tar inte ett enda nytt mandat. Det nya ledarpartiet S har förlorat ett (1) mandat och deras framgång består inte i något annat än andras misslyckanden. Återstår att tolka väljarnas signaler; vad är det man givit de förtroendevalda i uppdrag att genomföra? Och vad betyder konstellationen för viktiga Stockolmsfrågor som Bromma flygplats och Förbifarten?

Annons
Annons
Annons