Annons
X
Annons
X

Bara ett medialt utspel från FP?

REPLIK | TUNNELBANAN

Vår förhoppning är att Folkpartiet nu också står fast vid sin syn på tunnelbanans vikt i Stockholms trafiksystem.
Gustav Andersson och Per Ankersjö

Centerpartiet var det enda borgliga parti som gick till val på att bygga ut tunnelbanan i Stockholm. Vi är därför glada att Folkpartiet anslutit sig till vår linje. Centerpartiet i Stockholm har drivit frågan sedan vi fick förnyat förtroende efter valet 2010 och det är bra att fler partier ser att det är nödvändigt att tidigarelägga kollektivtrafikinvesteringar i Stockholmsöverenskommelsen.

Folkpartiets Rydberg och Ullenhag skriver (
Brännpunkt 8/3) att tunnelbanan är Stockholms enskilt viktigaste del av trafiksystemet. Den bilden delar vi, tunnelbanan är unik i sin kapacitet och driftssäkerhet. Att det i första hand är tunnelbanans blå linje som bör förlängas till Nacka är också vad Centerpartiet tidigare sagt.

Annons
X

Vår förhoppning är att Folkpartiet nu också står fast vid sin syn på tunnelbanans vikt i Stockholms trafiksystem. Eftersom vi hittills bara tagit del av Folkpartiets politik för utbyggd tunnelbanan via media undrar vi därför om Folkpartiet också kommer att:

1. Ställa sig bakom en förlängning av tunnelbanans blå linje till Barkarby?

2. Ställa sig bakom en tunnelbanesträckning till Hagastaden?

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  3. Stödja Centerpartiets förslag om en utvidgad trängselskatt som en nödvändig medfinansiering av ett extra trafikpaket för Stockholmsregionen?

  För Centerpartiet kommer miljö- och klimatmålen först. Att fler väljer att resa kollektivt framför att resa med bil är en förutsättning för att nå våra tuffa miljö- och klimatmål. Vi hoppas därför att Folkpartiets artikel är mer än ett medialt utspel. Ju fler vi är som arbetar för mer och bättre kollektivtrafik i Stockholmsregionen desto bättre, men då krävs också konkreta idéer om hur utbyggnader kan finansieras.

  GUSTAV ANDERSSON (C)

  miljölandstingsråd Stockholms läns landsting

  PER ANKERSJÖ (C)

  distriktsordförande Centerpartiet i Stockholms stad, Stadsmiljöborgarråd

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X