Annons

Bara en verklighetsbeskrivning kan vara sann

På plats | Babak Jamei mot Anna Sjödin STOCKHOLMS TINGSRÄTT Den mest trovärdiga vinner. Mer kan man inte säga efter den första rättegångsdagen i målet åklagaren och Babak Jamei mot Anna Sjödin. Ord står mot ord som det heter när bara en av två verklighetsbeskrivningar kan vara sann.

Publicerad

Men tumult uppstod på Crazy Horse den där januarinatten när SSU-basen festade med sina vänner och nekades att köpa fler drinkar med hänvisning till att de var för berusade.

Om vad som sedan hände går meningarna isär. Sjödin förklarade i går att hon inte kunde förstå varför hon behövde lämna krogen bara för att väninnan var för full. Sjödin medgav att hon skrek jävla idiot till någon i personalen, men att hon skulle ha kallat Babak Jamei för jävla svartskalle avfärdade SSU-ordföranden bestämt. Väl medveten om att hon har sin politiska framtid bakom sig ifall domstolen finner det bevisat att hon har hävt ur sig rasistiska skymford. Sålunda siktade Sjödins advokat in sig på att misstänkliggöra ordningsvakten på den här
punkten. Hur kom det sig att Jamei inte sa ett ord om Sjödins rasistiska tillmälen när polisen förhörde honom den tumultartade kvällen? Vaktens svar, att han först senare fick klart för sig att uttalandet var ett brott, kändes inte helt övertygande.

Annons
Annons
Annons